Exigo assisterer Hansson & Knudsen med byggesagen Rømerhus

Anders Green Sørensen, projektleder, Hansson & Knudsen udtaler:

“Hansson & Knudsen har flere risici forbundet med Rømerhus byggesagen. For det første bygger vi en kompleks stålkonstruktion, og mange nye installationer, ind i en gammel skæv bygning. For det andet projekterer og bygger vi samtidig. Det kunne ganske enkelt ikke lade sig gøre uden 3D.”

Anders Green Sørensen fortsætter:

“Succesen bygger på et godt og tæt samarbejde imellem alle fag. Alle i teamet, entreprenør, ingeniør, Exigo og alle installationsfagene, knokler benhårdt for at sikre bygherre et godt resultat.

Vi mødes én gang om ugen, hvor Exigo præsenterer den nyeste kollisionskontrol. Herefter har alle fag 3 dage til at rette 3D-modellerne til. Så bliver modellerne igen sendt til Exigo, der laver en ny kollisions- kontrol. Og sådan bliver vi ved.”

Læs mere om 3D Kollisionskontrol her.

  • Firma: Hansson & Knudsen
  • Web: http://www.hansson-knudsen.dk
  • Branche: Entreprenør-
    virksomhed
  • Størrelse: 400+ medarbejdere
  • Hvorfor Exigo?
    • Ugentlig kollisionskontrol der sikrer et godt re

 Udfordringen som entreprenør er, at forskellige programmer og filformater, og 3D-modeller der alligevel ikke kan anvendes direkte i produktionen, skaber en masse forvirring. 

Thor Lindenskov, afdelingsleder, Hansson & Knudsen udtaler:

”Hansson & Knudsen har et rigtig godt samarbejde med vores rådgivere, der fremsender 3D-modellerne til os. Men vores videre arbejde med 3D-modellerne, er ikke uden udfordringer.

Der er blevet stillet en række offentlige krav til 3D, men der findes endnu ingen klare aftaler for præcis, hvordan samarbejdet omkring det skal håndteres.

Udfordringen som entreprenør er at forskellige programmer, filformater og 3D-modeller, der alligevel ikke kan anvendes direkte i produktionen, skaber en masse forvirring.

Hos Hansson & Knudsen, har vi en række medarbejdere, der kan håndtere 3D og BIM, og i forhold til aftalegrundlag støtter vi os op ad BipsA113.

Vi skal kunne håndtere 3D som entreprenør i dag. De entreprenører, der ikke kan håndtere de nye teknologier, går glip af fremtidens markedsandele.

Vi stiller store krav til vores samarbejdspartnere, og laver løbende grundig risikovurdering. Vi har altid en plan B! På den måde sikrer vi, at vores bygherre får et godt resultat, i en kvalitet vi er stole af at aflevere”.