Big Data

Big Data – Business Intelligence

BI i byggeriet

Byggebranchen er præget af projekter med store budgetoverskridelser (5-30% er normen), tidsplansoverskridelser (17% i gns.) samt utallige fejl og mangler. Ved at indsamle data er det muligt at få et overblik over alle risici under byggesagen, så det kan rettes op i tide. Det er også muligt at udnytte data fra tidligere projekter, i nuværende og fremtidige byggeprocesser.

Det minimerer risici for gentagelse af samme overskridelser samt fejl og mangler, fordi man vha. statistik kan tage sine forholdsregler, forudse forsinkelser samt overskridelser af budgetter og hermed løse udfordringer på forhånd.

Læs desuden mere om, hvordan data for byggeri kan bruges til risikostyring her.

Business intelligence

”Da Exigo-teamet introducerede deres metode og værktøjer til os, opfyldte de alle vores krav og forhåbninger og overgik endda vores forventninger. Alt, hvad vi havde efterlyst, blev opfyldt, og på en langt mere sofistikeret måde end vi havde forestillet os. Integrationen mellem ​​tid, mængder, enhedspriser og BIM-modellen blev skabt i programmet Vico Office. Samme program kunne skære de 70.000 m2 op i mindre bidder, som vi havde søgt efter. Vi kunne samarbejde med entreprenøren om aktiviteter, produktionstider og enhedspriser og få de data integreret med tidsplanen. Det var langt bedre end, hvad vi havde forventet.

Staderegistrering med Exicute er enkel og brugervenlig, og på grund af integrationen, der allerede var lavet mellem 3D BIM-modellen, mængder og økonomi, kunne Exicute generere et enkelt og meget værdifuldt overblik over stade og fremdrift ift. alle vores KPI’er.”

Ásbjörn Jónsson

Head Project Manager, Project Owner

Data

Høj beslutningskvalitet med Big Data

Beslutninger med afsæt i data har simpelthen en højere kvalitet end beslutninger taget uden. Virksomheder, der udnytter data, vinder på den lange bane. Det er muligt at konkurrerer på helt nye måder. Mængden af data og mulighederne der følger med har ændret sig radikalt og det skaber b.la. muligheder for udvikling og produktivitetsforbedring.

Visual Analytics

Exigo har udviklet et helt unikt setup, hvor bygherre kan logge ind via web/tablet/mobil på et online dashboard (visual analytics) og følge fremdrift på byggeriet. Fremdrift bliver afrapporteret hver eneste dag, så bygherre kan få et faktisk billede, der er baseret på faktisk data frem for en optimistisk mavefornemmelse hos byggeledelse/bygherrerådgiver/entreprenør.

Tactplan Control dashboards on computer and phone
Tactplan Control app

Planlagt vs. faktisk udført arbejde

Der bliver løbende beregnet og afrapporteret earned-value samt analyse af faktisk fremdrift ift. det planlagte. Opfølgningen på faktisk udført arbejde foregår ved, at fagentreprenørerne indrapporterer fremdrift i % pr. aktivitet pr. område via vores app Tactplan ControlDataene verificeres af byggeledelsen, og importeres i den 4D-lokationsbaserede tidsplan. Herefter beregner projektstyringsværktøjet den earned-value, som entreprenørerne kan aconto-fakturere hver måned. Dvs. faktureringen baseres på faktiske data og faktisk fremdrift i stedet for løse estimater. Foreløbig earned-value kan du så aflæse i dashboards for økonomistyring.

Gratis Inspirationsmøde: Fremtidens Byggestyring

Bliv opdateret og inspireret med de nyeste tendenser indenfor moderne byggestyring

Hvis det har din interesse, tilbyder jeg min ekspertise ved et gratis inspirationsmøde. Her vil jeg vise dig de nyeste tendenser indenfor moderne byggestyring bl.a. Big Data, Business Intelligence, samt de nyeste værktøjer og metoder.

En af tendenserne vi ser er, at vi vinker farvel til “one size fits all”. Skræddersyede integrationer mellem værktøjer, der allerede er i den pågældende virksomhed, er en af de tendenser vi ser. 100% transparens over status og fremdrift er en anden. Transparens der strækker sig på tværs af alle niveauer – fra byggeleder til økonomidirektør. Og sidst men ikke mindst, er selvkørende AI-styrede tidsplansrobotter kommet for at blive.

Der er sket rigtig meget indenfor digitalisering de sidste år, og mulighederne er mange. Rigtig mange. Det kan derfor være vanskeligt at overskue, hvilke af de krukker, der står for enden af den digitale regnbue, der faktisk er guld i.

På mødet vil jeg derfor også tilbyde min sparring, ift. netop den virksomhed du sidder i. Jeg kan hjælpe dig med at sortere og vise dig eksempler på hvad der virker og hvad der ikke virker. Jeg lover du går fra mødet, forvirret på et højere plan, men også med en klar plan for, hvilken vej du/i skal gå.

Min fornemmeste opgave på mødet er nemlig at inspirere dig, give dig overblik og hjælpe dig nærmere den plan, der passer lige præcis til din virksomhed.

Mvh

Kristian Birch Pedersen
Adm. direktør
Civilingeniør, Master i IT, ph.d.
+45 53 55 59 19
kbp@exigo.dk

CEO Exigo