Nyt Hospital Nordsjælland

Kort om projektet 

Nyt Hospital Nordsjælland er et hospital, der er tænkt og bygget helt fra bunden. 

Udgangspunktet for designet er helende arkitektur, der skal skabe sammenhæng mellem form og funktion. Derfor får bygningen også form som et firkløver.

Hospitalet er placeret på en smuk naturgrund i den kommende bydel Favrholm i Hillerød.

 

Tidsplanlægning på projektet  

Lasse Krebs Manniche, Lead of Planning and Execution hos Center for Ejendomme, Region Hovedstaden er ansvarlig for tidsplanlægningen på projektet, og har som bygherre taget en mere aktiv del i styringen af projektet, end man typisk ser det hos bygherre.

Teamet har tidligt i projektet lavet et grundigt forarbejde ift. tidsplanen, hvor alle aktører har bidraget og dedikeret sig til planen. I 2022 vandt Lasse, sammen med resten af byggeledelses teamet på projektet, Værdibygs procespris. 

På projektet er implementeret LEAN og Lokationsbaseret tidsplanlægning som primært styringsværktøj.  

Det har Exigo hjulpet med

I de tidlige faser af projektet har Exigo assisteret bygherre med risikoanalyser af de udarbejdede 3D-modeller for bygbarhed, herunder modelstruktur, modelleringsteknik, kontrol af egenskabsdata, klassifikationer og kollisionskontrol.

I forbindelse med udarbejdelsen af den lokationsbaserede tidsplan, har Exigo støttet Lasse Krebs og hans team med at implementere Schedule Planner og Tactplan til lokationsbaseret tidsplanlægning.

På Molio konferencen 2022 holdt Lasse Krebs Manniche et oplæg om tidsplanlægning på projektet i samarbejde med Exigos CEO Kristian Birch Pedersen. 

 

Det siger bygherre

“På projektet anvender vi cyklogrammer / lokationsbaseret tidsplanlægning. Metoden giver os mulighed for at arbejde proaktivt og tage udfordringer i opløbet. Jeg kunne sidde med 90-100 siders gantt tidsplan, men nu sidder jeg med EN side. Det giver et fantastisk overblik. Vi ville aldrig kunne bevare overblikket over tidsplanen uden cyklogrammer.”

 

Læs mere om Exigos ydelser  

  • BIM-analyser
  • Kollisionskontrol
  • Modelstruktur og modelleringsteknik
  • Kontrol af egenskabsdata og klassifikationskodning
  • Mængdeverificering
  • Sammenhæng mellem arbejdsbeskrivelser, tilbudslister og 3D-modeller
  • Rapportering af resultater ved hjælp af interaktive dashboards

Bygherre: Region Hovedstaden
Omfang: 125.000 m2
Samlet projektsum: 4,6 mia. DKK