Mød vores medarbejdere én for én – Jesper Hørlyk Sigaard

Jesper visualiserer byggeriets fremdrift

Jesper Hørlyk Sigaard

Mød vores medarbejdere én for én

De næste uger vil jeg gerne præsentere vores medarbejdere én for én. Her kan du høre om hvad de laver i hverdagen og om hvorfor de (til tider nørdede) teknologier vi udvikler og implementerer, giver værdi for vores kunder og samtidig sikrer en positiv fremtid for byggeriet.
BIM, Big Data og Business Intelligence giver mening for både store og små aktører. Det handler bare om at finde det rette niveau og starte med små skridt. Jeg håber, at vi kan inspirere dig med disse konkrete eksempler.

I sidste indlæg fortalte vi om app-udvikleren Christian. I dag skal du møde Jesper Hørlyk Sigaard.

Enorme mængder information i byggebranchen bliver slet ikke brugt

Jo mere du ved om en situation, des bedre kan du beslutte hvad du skal gøre. Det giver sig selv for de fleste.
Men i byggebranchen bliver op mod 96% af alle informationer ikke gemt. Og da slet ikke kigget på (kilde: FMI). Det er masser af viden om byggerierne og planlægningen som vi går glip af.

Det er her Exigos data-ninja, Jesper, kommer ind i billedet.

Familiefar og data-ninja

Jesper er Exigos Business Intelligence udvikler. Han finder hoved og hale i kundernes data. Og så gør han de utallige informationer overskuelige og lette at forstå gennem visualiseringer.

Når Jesper ikke sidder med hovedet dybt begravet i kode, er han sammen med sin kone og sine to børn på henholdsvis 2 år og 4 mdr. Det kan godt være lidt hektisk en gang i mellem med to så små børn, selvom de endnu ikke er i den alt for mobile alder.

Heldigvis bliver der da stadigvæk tid til et brætspil i ny og næ. Især Ticket to Ride og 7 Wonders er personlige favoritter. De er nemlig gode selskabsspil hvor alle kan være med, samtidig med at der stadigvæk er lidt spænding og udfordring i det.

Vi var så heldige at blive introduceret for Jesper gennem et praktikforløb tidligere på året, og han har været et uvurderligt medlem af teamet lige siden. Da han startede, var det med en stejl læringskurve, for Business Intelligence og byggebranchen har ikke været bekendte ret længe. Der var heller ikke andre i Exigo der arbejdede med det samme, så han måtte lidt oplære sig selv.
Det var dog en udfordring Jesper glædeligt tog imod, og nu er han altså husets ekspert. Frihed under ansvar kan bestemt betale sig!

Dashboards giver hurtigt og enkelt overblik

Jesper arbejder for at gøre det nemmere at tage data fra byggepladsen og overføre dem til databaser hvor de bliver opbevaret sikkert. Herfra bliver dataene analyseret, og så hjælper Jesper med udvikler af visualiseringer via Exigos specialdesignede dashboards. Ligesom instrumentbrættet i en bil (med speedometer, omdrejningstæller, benzinmåler osv.) giver vores dashboards et hurtigt overblik over hvordan det går med projektet – hvor hurtigt kører I, så at sige?

Med simple visualiseringer bliver det meget nemmere for bygherre og rådgivere at følge projektets fremdrift. Jespers grafiske visninger fortæller dem nemlig præcis hvor langt de er nået med projektets enkelte dele. Det visuelle overblik gør det nemt at kommunikere og overskue på et øjeblik. Og så er det databaseret.

Business intelligence dashboards
Jesper udvikler overskuelige dashboards, der visualiserer byggeriets fremdrift.

Jesper sparer bygherre og rådgivere meget tid, for ikke alene sikrer han indsamlingen og opbevaringen af data – han skriver også programmer, der automatisk håndterer og analyserer dataene. Meget analysearbejde består af de samme opgaver om og om igen – disse gentagende opgaver kan med fordel laves af et computerprogram. Og her er Jesper vores computerlærer.

Hjælper entreprenører med at indsamle og opbevare data

Som jeg nævnte i et tidligere indlæg, er Jesper i gang med at udvikle en app, der skal gøre det lettere at tage data fra byggepladsen og føre dem direkte ind i Vico Office. Så kan du fx lave bedre forecasts om fremdrift, og du får et tydeligt overblik over projektets faktiske økonomi.

Appen, der indtil videre er døbt ExiLink, skal fungere som bindeled mellem stedet hvor dataene opbevares (skyen) og programmet hvor dataene skal bruges. Når først informationerne er indsamlet og gemt, kan de bruges til visualiseringen af fx projektøkonomi gennem Exigos dashboards.

Automatiseringen af processerne gør at informationerne ikke skal overføres manuelt hele tiden, så Jesper gør arbejdet lettere for resten af os. Det kan man da kalde kollegialt samarbejde!

Planen er at denne app skal kunne arbejde sammen med Christians app, så eksempelvis nedrivningsfirmaet Kingo Karlsen A/S kan klare meget af deres dataindsamling og behandling med kun 2 apps.

Jespers kollega Jeppe bruger data til tid- og økonomistyring

Når Jesper og Christian har gjort det nemmere at indsamle, analysere og opbevare data, træder vores analyse-eksperter til. Én af dem er Jeppe Harbo, der er civilingeniør i byggeledelse. Gennem de seneste par år har Jeppe været fast tilknyttet NAU-byggeriet i Aalborg, hvor han laver tids- og økonomistyring, samt dashboards til kvartalsrapporter. I næste indlæg fortæller jeg mere om Jeppe og hans arbejde.

Med venlig hilsen
Kristian

P.S.

Hvis du er blevet interesseret i at høre mere om vores Business Intelligence-dashboards, kan du gå ind på vores nye hjemmeside www.exicute.dk.

Christian designer apps til byggeri

Mød vores medarbejdere: Christian designer apps til byggeri

Hos Exigo har vi mange dygtige medarbejdere. I dette indlæg kan du møde Christian, der designer brugervenlige apps til travle byggefolk.

Big Data = Big Questions

Hvordan letter du flere arbejdsgange på byggepladsen med din mobil?

Hvordan letter du flere arbejdsgange på byggepladsen med din mobil? Og hvad betyder det nye AB18 for dig? 4 fede webinarer i november. Kvit og frit. Kombardo.

90 innovative branchefolk har allerede tilmeldt sig vores 4 webinarer i november. Webinarerne er henvendt til dig, der gerne vil lette nogle arbejdsgange på byggepladsen med din mobil, men som ikke vil betale for dyre og komplekse systemer og apps.

Nr. 1: “5 typiske fejl ved afleveringsforretning”
Nr. 2: “Byggetilsyn”
Nr. 3: “Arbejdsmiljø og sikkerhed”
Nr. 4: “Kvalitetssikring Byggeri”

Krav jf. AB18 gennemgås indenfor hvert emne.

Webinarerne er gratis, de er live og løber over 4 tirsdage i november. De starter kl. 10.00 og varer ca. 1,5 time. Medbring høretelefoner og en kop kaffe. Du modtager et link du skal klikke på, og så er du med. Er det også noget for dig?

Læs mere og tilmeld dig her: https://issman.dk/4-tirsdage-4-emner-kvit-og-frit/