Udbudsrådgivning

Vi ruster dig til at tage oplyste beslutninger

Som din bygherrerådgiver vil vi oplyse dig om fordele og risici i forbindelse med scenarier i beslutningsprocessen, og vi vil udarbejde udbud af forskellige ydelser, fx i forbindelse med IT i byggeriet. Vores rådgivning tager afsæt i data og dybdegående analyser frem for mavefornemmelser. Det er netop her, vores rådgivning adskiller sig fra traditionel bygherrerådgivning. Vi skræller politik og forskellige interessenters motiver væk, så du kan tage oplyste beslutninger med ro i maven omkring udbudsstrategier, entrepriseformer, prækvalifikationer, udbudsmateriale osv.

Hos Exigo har vi mange tilfredse kunder, som har stor glæde af vores bygherrerådgivning. Læs hvad de siger om os.

Rekordmange danske udbud annulleres

Danmark har en trist 1. plads i Europa over udbud, som annulleres. Hvert sjette danske EU-udbud annulleres. Det er tre gange så mange som i Tyskland og dobbelt så mange som i Sverige.

Undersøgelse peger på følgende årsager:

  1. Fejl i udbudsmaterialet (24%)
  2. Alle tilbud er ukonditionsmæssige (21%)
  3. For lidt konkurrence om opgaven (17%)
  4. Behov for at ændre opgaven undervejs (16%)

Vores rådgivning er datadreven og transparent

Vi har samlet data fra 80+ byggesager, hvor vi har hjulpet både bygherrer og entreprenører. Denne data viser nogle tydelige tendenser. Særligt én tendens er fremherskende. Den knytter sig til punkt 1. ovenfor: “Fejl i udbudsmaterialet”.

Fejl i udbudsmaterialet – her er de største syndere

  1. Udbudstidsplanen er urealistisk og baseret på formodninger og “bedste bud”
  2. Kollisioner på tværs af fag (fx en bærende bjælke, der perforeres af en ventilationskanal)
  3. Mængdeudtræk og tilbudslister er fyldt med fejl og stemmer ikke overens

Konsekvensen af fejl i udbudsmaterialet kan i “bedste fald” give masser af ekstraregninger i udførelsen og i “værste fald” betyde, at udbuddet må annulleres og laves om. Vi hjælper dig med at strikke udbud sammen, der tager afsæt i grundige dataanalyser. Udbuddene indeholder ikke nogen “skjult agenda” eller skøn – de er baseret på facts.

Læs mere om, hvordan du selv kan sikre udbud af høj kvalitet med et kursus i BIM/VDC.

Er du klar til dit næste udbud?

Med rådgivning fra Exigo får du sikkerhed for, at dine udbud er realistiske og levedygtige. Kontakt os, så finder vi ud af, hvordan vi hjælper dig bedst.

tag-follow-me