Exigo er ny dansk forhandler af LOD Planner

LOD, herunder LOR, LOG og LOI (!) Forvirret over terminologien? Helt forståeligt…

LOD står for Level of Development og er et begreb til specikation og styring af aftaler omkring indhold i BIM modeller. I efteråret 2018 udkom en ny dansk publikation fra DiKon og BIM7AA, der specificerer danske LOD’er – vi har lavet en lille oversigt og introduktion til begreberne herunder.

Download: Sådan finder du rundt i den nye LOD standard – og sådan bruger du den i praksis her: LOD standarder i praksis

LOD Planlægning og styring af BIM projektering

Planlægning med BIM i projekteringen åbner op for en lang række fantastiske muligheder, men selve planlægningen – og ansvarsfordelingen – er mere kompleks end tidligere.

Planlægningen af fx: Hvem modellerer hvad – hvornår – på hvilket detaljeringsniveau? Og er det IKT aftale version 5.0 eller 5.5 der er gældende? Og i hvilken mappe ligger den gældende IKT aftale?

Eller udfordringen med, at der er objekter der ikke bliver modelleret, imens andre objekter modelleres to gange: “Det troede jeg ikke jeg skulle modellere…” eller “Det har jeg også modelleret – har du også det?” eller “Aftalte vi ikke et andet detaljerings niveau?”

Endeløse filer i Word og Excel og manglende overblik over hvilken fil der er gældende, kan også være en udfordring.

Simpel platform

En af vores gode amerikanske venner Clive Jordan (Linkedin) står bag udviklingen af en Lean-inspireret softwareløsning til netop løsning af denne udfordring.

I Exigo har vi fulgt udviklingen af løsningen og valgt nu at bringe den til Danmark. Vi knokler med at oversætte løsningen og tilpasse den til de danske faser, klassifikationssystemer og LOD-standarder. Skriv eller ring, hvis du vil høre nærmere når vi er klar på dansk.

Hvis du er nysgerrig og har lyst til at prøve LOD Planner gratis, kan du logge på den amerikanske hjemmeside og oprette en gratis bruger her.

LOD Planner giver dig en simpel og visuel platform, hvor du kan planlægge og holde styr på projektering med BIM. For at gøre det nemt for dig er det hele online og gemt i skyen.

Du kan læse mere på Exigos hjemmeside her eller se tegnefilmen nedenfor:

Du er til enhver tid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål.

Rigtig god weekend.

Mvh

Kristian Birch Pedersen

Adm. direktør
Civilingeniør, Master i IT, ph.d.
+45 53 55 59 19
kbp@exigo.dk