Standortbasierte Zeitplanung

Lokationsbaseret Tidsplanlægning / Cyklogramplanlægning

Tilfredse håndværkere og godt overblik

Med lokationsbaseret tidsplanlægning udnytter du alle byggeriets zoner og sikrer, at alle håndværkere får et godt flow imellem deres opgaver.

Du får et bedre overblik og udførselstiden reduceres typisk med minimum 10% – 20%, uden at du øger ressourcerne.

Samtidig opnås et langt sundere miljø på byggepladsen, med tilfredse håndværkere, der har roen og rammerne omkring dem til, at udføre deres arbejde i god kvalitet.

Du kan investere i software og kurser og selv planlægge din byggeproces, eller du kan bede os om at lave tidsplanen for dig.  Selvfølgelig med input fra eksperterne på projektet – nemlig dig og dit team.

Tactplan Schedule

Standortbasierte Zeitplanung

Gør det selv – vi hjælper dig igang

Vi gør det for dig

  • Risikoanalyse tidsplan – entreprenør
  • Risikoanalyse tidsplan – bygherre
  • Fuld procesledelse og planlægning
     reference Sund Odense

Den mest udbredte myte

“Lokationsbaseret tidsplanlægning virker kun, når der er mange gentagelser fx et boligbyggeri.”

Nej, det er ikke rigtigt! Faktisk tværtimod.

Selvfølgelig kan metoden anvendes i forbindelse med boligbyggeri og det er der rigtig mange, der gør. Men i forbindelse med komplekse byggerier kommer metoden endnu mere til sin ret.

Det er håbløst at overskue komplekst byggeri med Gantt. Det er meget lettere at overskue en kompleks tidsplan med cyklogrammer, da de mange aktiviteter brydes ned på lokationer.

Læs mere om, hvordan du med lokationsbaseret tidsplanlægning kan undgå en række forskellige problemer på byggepladsen.

Gantt vs. lokationsbaseret tidsplanlægning
styringsværktøj

Et kraftigt styringsværktøj er altfgørende

”Med så stort et projekt som det i Aalborg (Nyt Aalborg Universitetshospital), og med så mange entreprenører på pladsen samtidigt, er et kraftigt styringsværktøj altafgørende for at bevare overblikket.

Det er et must, at vi kan planlægge på lokationer ellers mister vi overblikket. Hvis man skal fortære en stor elefant, er det nødvendigt at dele den op i mindre bider. Det kan vi gøre med lokationsbaseret tidsplanlægning.  

Med traditionelle planlægningsmetoder, når man ikke i mål til tiden, med et mega-projekt som det i Aalborg.” 

Poul Arendrup,
Projektchef Niras og ansvarlig for byggeledelsen på
Nyt Aalborg Universitetshospital (170.000 m2)

Fakta om lokationsbaseret tidsplanlægning / cyklogramplanlægning

Lokationsbaseret tidsplanlægning, eller cyklogram planlægning, er blandt andet kendt som den planlægningsmetode man anvendte under opførelsen af Empire State Building i 30erne.

Metoden er kendetegnende ved de skrå streger, også kaldet cyklogrammer, der fortæller:

  • Hvilket arbejde, der skal udføres
  • Hvornår det skal udføres
  • Og – hvor på byggepladsen arbejdet skal udføres

Det sidste parameter gør hele forskellen ift. traditionelle metoder til planlægning. Tiden ses på X-aksen og lokationen på Y-aksen.

Med traditionelle planlægningsmetoder (fx. Gantt) er det svært at overskue, hvorvidt en tidsplan er god eller ej og hvorfor. Håndværkerne arbejder typisk hvor der tilfældigvis er plads og spilder tid med at vente på hinanden. Nogle områder af byggepladsen er overfyldte, med flere forskellige fag, der kolliderer, imens andre områder af byggepladsen står tomme. Det er svært for den enkelte håndværker at holde sin akkord og det er svært for ham at holde et godt og stabilt flow i sit arbejde. ”Først til mølle” bliver praksis på pladsen, og grundlag for daglig irritation.

Læs mere om de ricisi i din tidsplan, som du ikke opdager med Gantt – men som du nemt kan identificere og korrigere med lokationsbaseret tidsplanlægning.

Du kan også downloade vores gratis excelværktøj til lokationsbaseret planlægning og lave din egen lokationsbaserede tidsplan, hvor du kan se forskel på Gantt-planen og den lokationsbaserede plan.

„Wenn Sie als Bauträger nicht dafür sorgen, dass Bauleitung und Bauunternehmer leistungsfähige Planungs- und Managementtools zur Verfügung haben, können Sie nicht erwarten, dass sie gute Ergebnisse liefern. Ich sehe Exigo als Teil meines Baumanagements. Das Exigo-Team verfügt über Fachkenntnisse in der standortbasierten Zeitplanung in Verbindung mit Finanzen und 3D (4D+5D) und verfügt über Erfahrung, Tools und Prozesse, um genau diese Arbeit auszuführen. Der Rest meiner Bauleitung und andere Berater verfügen nicht über dieses Fachwissen. Die Ratschläge und Tools, die ich von Exigo bekomme, sind genau die Ratschläge und Tools, die ich brauche, um sicherzustellen, dass meine Bauleitung und meine Auftragnehmer das Projekt planen, verwalten und die gewünschten Ergebnisse liefern können.“

Ásbjörn Jónsson

Hauptprojektmanager, Projektinhaber

Vi hjælper også gerne dig

Vil du høre mere om lokationsbaseret tidsplanlægning, tilbyder vi vores ekspertise på et inspirationsmøde.

Ring eller skriv til Kristian Birch Pedersen, kbp@exigo.dk, 53 55 59 19

PS Vi har samlet en masse erfaring fra byggepladserne i forbindelse med Covid-19. Flere byggefolk fra giver deres tips til at coronasikre produktionen:

7 konkrete ideer til at coronasikre din byggeplads