Navigation Menu

5 typiske fejl i mængdeopgørelser

Igennem vores samarbejde med en lang række entreprenører og bygherrer, har vi samlet en liste over “5 typiske fejl i mængdeopgørelser” “5 typiske fejl i mængdeopgørelser”

Download PDF herUdbud med mængder

Få udarbejdet et uafhængigt mængdeudtræk


John_Funch_stor1


John Funch, Adm. direktør/CEO, Jorton A/S:

“På større byggesager bliver et projekt ofte udbudt med vejledende mængder. Hvis der er fejl i mængdeopgørelser i udbudsmaterialet, ligger risikoen hos os som entreprenør, og det kan koste os dyrt i udførelsen. I forbindelse med den slags udbud, beder vi på udvalgte opgaver Exigo om at finde fejlene i mængdeopgørelserne, og give os overblik over de rigtige mængder. De endevender 3D-modeller, dobbelttjekker om måleregler er overholdt, osv.”

“Overblik over de rigtige mængder kan have betydning for, om vi vinder byggesagen eller ej. Med udgangspunkt i de rigtige mængder, kan vi udarbejde en skarp pris og behøver ikke bekymre os om en eventuel unødig mængde-risiko i udførelsen. Jeg kan varmt anbefale rådgivning fra Exigo, som er professionelle og dygtige til deres arbejde. Vi kan fokusere på det, vi er bedst til og sammen sikre, at JORTON vinder udbuddet.”


Risikoanalyse Mængder

spar op til 80 % af din tid ved mængdeberegning

Du kan også lære at gøre det selv. Det er omtrent 80 % hurtigere at udarbejde mængdeopgørelser baseret på automatisk mængdeudtræk fra 3D-modeller end på traditionelle 2D-tegningsbaserede opmålinger. Når den ønskede struktur er fastlagt, opdateres mængdeudtrækket automatisk ved at importere de opdaterede 3D-modeller.

I Vico Office er der en stærk sammenhæng mellem mængdeudtræk og 3D-model. Når du markerer én objekttype i mængdeopgørelsen (fx indervægge), lyser de op med gult i 3D-modellen.

På den måde kan du tydeligt se de objekter, der er navngivet forkert. Fx et “dæk” der er navngivet som “indervæg”. Med få klik, kan du nu rette den fejl. Vico er et fantastisk værktøj til at kvalitetssikre dine mængder, så du får et knivskarpt mængdeudtræk, og slipper for mængde-risiko i udførelsen.

Ønsker hjælp til en mængdeverificering, eller ønsker du priser på Vico Office, kan du sende en mail til Kristian Birch Pedersen her >>>

mængder

 


 

 

Two architects or structural engineers

 

Automatisér mængdeudtrækket og få overblik

 

Ved at automatisere mængdeudtrækket i forbindelse med priskalkulation, får du overblik over, om mængderne stemmer, og du kan udarbejde et mere præcist tilbud.

 

Brug Vico Office til at lave mængdeudtræk på baggrund af 3D-bygningsmodeller. Sammen med 3D-modellen vises en mængdeliste og en oversigt over mængder fordelt på lokationer.

 

Tilsvarende kan mængdeudtræksmetoden bruges til at følge udviklingen af mængdeopgørelser fra én version af projektet til den næste.

 

 


 

Vi hjælper dig

 

Exigo tilbyder med udgangspunkt i 3D-modeller at udføre uafhængige analyser af mængdeopgørelser.

 

Vi tager udgangspunkt i 3D-modeller fra projektets rådgivere. Hvis ikke der eksisterer 3D-modeller fra rådgiverne, tilbyder vi at udarbejde dem på baggrund af 2D-tegninger.

 

Visuelle mængdeopgørelser

 

Vi kan levere mængdeopgørelser i regneark, PDF-filer eller lignende, som tydeligt visualiserer forskellene i mellem de af rådgiver opgjorte mængder og de på baggrund af 3D-modellen beregnede mængder.

 

 

 

rådgiver2

viaemail   ring for tilbud