Navigation Menu

Arbejdstegninger

BIM Model


Hos Exigo skaber vi 2D-tegninger med udgangspunkt i en 3D-modeller (BIM modeller). Priserne for 2D-tegninger og 3D-modellering er omtrent ens, men værdien af 3D-modellerne er meget større.

Med 3D-modellering opnår du blandt andet:

  • bedre visuelt overblik
  • automatisk opdatering af 2D-plan, snit- og opstaltstegninger ved ændringer i 3D-modellen
  • mulighed for automatisk kollisionskontrol på tværs af fag

Picture33D Koordinator på Byggesagen RømerhusVi hjælper ofte danske entreprenører med 3D modellering og optegning af arbejdstegninger. Vi samarbejder med en 3D tegner i Ungarn, der med kort varsel, billigt og hurtigt, kan lave en 3D model af dit byggeprojekt.

I samarbejde med entreprenørfirmaet Hansson & Knudsen, har vi blandt andet varetaget rollen som 3D koordinator, på byggesagen Rømerhus i Aarhus C. Vi udarbejdede 3D modeller af de områder, der ikke allerede var tegnet op i 3D.

Herefter lavede vi løbende kollisionskontrol af alle 3D-modellerne, for at sikre et kollisionsfrit projekt. Du kan se eksempler på tegningerne tv.Hansson Knudsen siger om vores samarbejde“Der er flere risici forbundet med Rømerhus byggesagen. For det første, bygger vi en kompleks stålkonstruktion og mange nye installationer, ind i en gammel skæv bygning.”

For det andet, projekterer og bygger vi samtidig. Den kunne ganske enkelt ikke lade sig gøre uden 3D. Succesen bygger på et godt og tæt samarbejde imellem alle fag.

Anders Green Sørensen, Projektleder, Hansson & Knudsenhansson_logo


LEAN-koordineringHos Exigo tilbyder vi LEAN-koordinering som en del af vores arbejdstegningsproces. Ved at følge en struktureret proces og lade ét team koordinere og tegne alle installationer i 3D, sikrer vi det bedst mulige grundlag for en effektiv udførelse.
Projekterne kan udføres i en række forskellige værktøjer efter kundens ønske, såsom Autodesk Revit, ArchiCad, Tekla Structures m.fl.


 

Arbejdstegninger for installationer

 

Med udgangspunkt i kollisionsfrie 3D-modeller udarbejder vi målsatte 2D-arbejdstegninger og diagrammer. Vores tegninger er i farver, hvilket gør dem letlæselige og kan udarbejdes i den detaljering,I eller jeres underentreprenører ønsker.

 

Vi kan også udføre hulplaner, der er nyttige til at sikre, at alle udsparinger er korrekt placeret i betonen inden støbning.

 

forside

 
forside

 

As-built tegningerFlere og flere bygherrer efterspørger as-built tegninger med de faktisk anvendte komponenter specificeret i 3D-bygningsmodellerne. Det kan vi også levere, og modellerne kan endda indeholde produktinformationer såsom producent, modelnummer, serienummer og D&V instruktioner.

 

Når du nu har en velkoordineret 3D-model, kan vi udvide modellen med data, så den kan anvendes direkte som grundlag for tidsplaner og produktionsstyring. Vi kan også inkludere punkter i 3D-modellen, der kan trækkes ud direkte til en totalstation med henblik på let afsætning på byggepladsen.

 


 

Arbejdstegninger for konstruktioner

 

 

 

forside


sdu 4d sim

Arbejdstegninger af byggepladsen

viaemail   ring for tilbud